7 Ocak 2014 Salı

SİNTİNE TESİSİ GİBİ BASİT VE SOMUT BİR SORUYA BİLE YANIT YOK !

SİNTİNE TESİSİ GİBİ BASİT VE SOMUT BİR SORUYA BİLE YANIT YOK !

Belediye Başkanını halk seçiyor. Bizim adımıza bizim belediyemizi idare etsin diye. İlçemize bir derebeyi seçmediğimize göre, bu makama oturan kişi, yaptığı herşey ve adayla ilgili her konuda halkın ve gazetecilerin sorularına muhatap olacaktır. Ve bu sorulara yanıt vermek görevidir.

Oysa, belediye başkanımız Ada Kargası'nın soruları gibi zor soruları bir yana bırakalım, çok basit bir konudaki somut sorulara bile yanıt vermiyor ? Halka ve gazetecilere cevap ver sayın Başkan :

http://www.adahaber17.com/makale/nuray-mestci/simdi-de-sintine-kabusuna-mi-sira-geldi-/208.html

İşte Nuray Mestçi'nin soruları :

"Şimdi hemen aklımdaki bütün soruları sıralamak istiyorum:

1- Gerçekten ve de sahiden Kuzulimanı’na sintine atığı arıtma tesisi yapılacak mı?

2- Böyle bir tesis yapılacaksa temiz deniz, temiz hava ve de organik gıda için adamıza gelen ve de adamızın ekonomisinin büyük bölümünü çeviren turistlere Kuzulimanı’ndaki sintine arıtma tesisi ile mi merhaba diyeceğiz?

3- Mutlaka sintine atığı arıtma tesisi yapılması gerekiyor ise bula bula bizim canım Kuzulimanı’mızı mı buldunuz?
4- Bu tesis ille de yapılacaksa denizin çok daha kirli olduğu Çanakkale Boğazı’nın başka yerlerine niçin yapılmıyor? İlle de en temiz denizin bulunduğu yer mi berbat edilmeli?

5- Böyle bir tesis Kuzulimanı’na yapılırsa, bu tesisin düzgün işletilip işletilmediğini kim kontrol edecek?

6- Bilenler bilir pek çok çimento fabrikası gündüz bacalarındaki filtreyi çalıştırır. Gece olduğunda bu işlemi pahalı bulur filtreyi kapar ve de çevrede kimse nefes alamaz hale gelir. Sintine arıtma tesisi yapılırsa, bu tesisin aynı mantıkla işletilmeyeceği garantisini kim verecek?

7- Kuzulimanı benim bildiğim kadarıyla turizm teşvik alanı kapsamında. Bizim hayalimiz oranın birkaç yıl içinde butik oteller, balık lokantaları ve çeşit çeşit kafelerle dolmasıydı. Bu hayallerimizden vazgeçip, Çanakkale boğazı trafiğinin çöpçüsü mü olacağız?"

1 yorum: