9 Ocak 2014 Perşembe

HİÇ Mİ VİCDANINIZ SIZLAMAYACAK SAYIN BAŞKAN ?

Bir okurumuzun Gökçeada Belediye Başkanına yazdığı açık mektubu yayınlıyoruz:

HİÇ Mİ VİCDANINIZ SIZLAMAYACAK SAYIN BAŞKAN ?

Sardunya Adası'na, Alaçatı'ya cümle esnafı toplayıp geziler tertipleyen Sayın Belediye Başkanı, oralardan döndüğünüzde herkese ne kadar çok şey görüp, öğrendiğinizi, Gökçeada'nın da bir Alaçatı, bir Bozcada olabileceğini anlattınız ve umutlar verdiniz.

Çünkü siz de biliyorsunuz ki, Gökçeadayı değerli kılan onun bozulmamış mimari dokusu ve doğasıdır.

Siz de biliyorsunuz ki eğer Gökçeada bu iki özelliğini kaybederse hiç bir turizm değeri kalmaz, ucuzun ucuzu turizm yapılan, kimsenin görmek istemediği bir yere dönüşür.

Bunları biliyorsunuz ama yüreğinizi bu bildiklerinizin yanına koymuyorsunuz. En hafifi yeniden seçilmek kaygısı olmak üzere dünyevi kaygılarınız ve eş, dost, hemşehri ve çıkarcıların sırtınızı sıvazlaması ile doğru olduğunu söylediğiniz şeylerin tam aksini yapıyorsunuz.

Gökçeada meydana gelen turist artık geleneksel dokuya ait hiç birşey göremiyor. Ziraat Bankası binasının ardından Meydanda bütün binalar üç katlı olmuş olacak. Ziraat bankası keşke şu an olduğu yerde kalsaydı. Bakın Foça beledisi bunu başarmış : http://www.focafoca.com/resimler3/r_a_ykb_07070801.jpg Bakın Alaçatı Belediyesi bunu başarmış : http://www.elbamimarlik.com/images/projelerfotogaleri/pict0737_ed220.JPG.thumb.JPG Gökçeadanın orjinal dokusunda üç dört katlı betonarme binalar mı var ki ısrarla adaya bunu dayattınız başkanlığınız süresince. Planları yapan imar büroları tam tersini savunmalarına rağmen onlara da dayattınız. Meydana bakan üç beş taş binanın hala direndiği 286 adayı da önceki belediye başkanı ile el ele kurban ettiniz. Önceki belediye orayı ticari alan ilan etti, siz de koruma amaçlı planlarda SİT alanı dışına çıkardınız.

Şimdi şu resimdeki binanın ve onun yanıdaki taş evlerin yıkılmasına hiç mi vicdanınız sızlamayacak ?

1 yorum:

  1. Bu yazının doğruluğuna inandım ve 30 yıllık bir adalı olarak bu yanlış fakat bilinçli olarak yapılanlardan şahsım adına utandım.Lütfen biraz yurt sevgisi,saygısı...Unutulmasın, böyle gelmiş böyle gitmez gidemez artık! Herkes hesap verecek ve bu çarpık gidişat çok yakında sona erecek.Bunun için de idarecilerin kararlı çalışmaları ve halkın desteği ,takibi gerek.Saygılarımla.

    YanıtlaSil