7 Ocak 2014 Salı

DERENİN ÜZERİNE YAPILAN KAÇAK ÇARŞI !

Bir kaç yıl önce, Gökçeadalıların şaşkın bakışları arasında, şehir merkezinin girişinde derenin üzerinde bir inşaat başladı. Ve kısa süre içinde şimdi bazılarının "kuleli çarşı" dedikleri bir dükkanlar kompleksi zuhur etti.

Sonra duyuldu ki, Belediyemiz "yap işlet devret" yolu ile yaptırmıştı bu binayı.

Bu binayla ilgili bir çok sorusu var Gökçeadalıların, biz aracı olalım ve Belediye başkanımıza yöneltelim sorularımızı :

1. Dereler ve dere yatakları plajlarla aynı hükümde, satılamaz ve kiralanamaz ve yapılaşma yapılamaz hazine arazileri olduklarına göre : Bu binanın yapıldığı parsel hangisidir ?

2. Dere yatağı üzerine bina yapılması, sel ya da yıkım tehlikesi doğurabilir mi ? Bu konudan DSİ'den resmi görüş ve izin alındı mı ?

3. Bu bina, arka kısmında bulunan binaların ana cadde ile olan ilişkisini kesmiştir. Bu durumda o binaların sahipleri yargıya başvurursa bu binanın imar dışı olması nedeniyle yıkılması gündeme gelebilir mi ?

3. Bu binanın yapılması için açılan ihale ne şekilde duyuruldu, kaç firma katıldı, muammen bedel ne idi ? İhale nasıl sonuçlandı ?

4. Bu binanın sahip olduğu mimari "stil" adanın mimari dokusuyla ilgisizdir. Gökçeada Belediyesi gökçeadayı bir marka yapmaya çalışırken, Gökçeadanın taş binalardan oluşan doğal mimarisine özen gösterdiğini Sait Halim Ergör çarşısında göstermişti. Öyleyse, bu binanın adayla ilgisiz, yapıştırma gibi duran tarzına neden izin verilmiştir ? Binanın mimari projesi için bi yarışma açılmış mıdır ? Mimariyi kim kararlaştırmıştır ? Yüklenici firmanın keyfine mi bırakılmıştır ?

5. Bu binayı yaparken Belediyemizin amacı gelir elde etmek midir ? Belediyemizin bu binadan ancak on yıl sonra gelir elde etmeye başlayacağı düşünülürse bu bina neden yapılmıştır ?

6. Konu açılmışken, Belediyenin halihazırda kirada bulunan dükkan ve otellerinden rayiç bedellerde kira almıyor oluşu nasıl açıklanabilir ? Belediyenin kaç dükkanı vardır ve bunlardan ne kadar kira geliri elde etmektedir, kira tahsilatları yapılmakta mıdır ?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder