7 Ocak 2014 Salı

ADA KARGASI GÖKÇEADA BELEDİYESİ İÇİN PROJE GELİŞTİRDİ.

ADA KARGASI GÖKÇEADA BELEDİYESİ İÇİN PROJE GELİŞTİRDİ.

Bazı izleyicilerimizin "Neden sürekli Belediye ile uğraşıyorsunuz ? Biraz da PTT ile falan uğraşın." türünden sitemlerini ciddiye aldık ve Belediye idaresine karşı olumsuz tavrımızı bir yana bırakarak, Belediyemiz için bir proje geliştirdik.

Biliyorsunuz "doğal dokusu", "geleneksel mimarisi" ve Citta Slow oluşu ile "marka" yapılmaya uğraşılan adamıza gelen misafirlerimizi şehrin girişinde, yolun sağ tarafında kondurulmuş bir beton santrali kucaklıyor.

Nasıl oluyor da oluyor ? Misal peynir imalathanesi yapmak isteyen üreticiye bile Belediye şehir içinde üretim izni vermezken, koca beton santrali şehrin tepesine dikiliyor. Gizemli adamızın bütün gizemleri gibi bunu da bilen yok.

Sadece bir laf dolanıyor ortalıkta "geçici" diye. Dört yıldır geçmeyen bu geçiciliğe şapka çıkarıyoruz.

Ve Belediyemizi bu beton santralinin haşmetinden yararlanmaya çağırıyoruz. İşte projemiz : Kocaman bir hoşgeldiniz tabelası yaptırılsın ve santral siloları üzerine monte edilsin. Böylece gelen misafirlerimize, Gökçeadanın geleneksel mimarisi ve doğal dokusu üzerine büyük bir hızla beton boca etmekte olduğumuzu kısa yoldan anlatmış olur, onların şehri gezerken "bu taş binaların arasında bu çirkin üç dört katlı beton binaların ne işi var ?" , "Bu güzelim ovanın ortasında beş altı katlı binalar niye dikilmiş ?" "Bu otel kaç katlı sayamadık ?" türünden sorularına muhatap olmayız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder